Wij zijn een DHL punt. Dit betekent dat je bij ons pakketten van DHL kunt afhalen en verzenden. Hoe werkt het? Hier onder leggen we in het kort uit wat je moet weten.

- Verzenden
In de meeste gevallen hebben we te maken met retourzendingen, vaak naar bedrijven of webshops. In zo'n geval breng je het pakketje naar ons toe met daarop de juiste verzendcode. Vaak is dit het etiket waar het pakket ook mee verstuurd werd. Soms levert het bedrijf een nieuwe retourcode (bijvoorbeeld als sticker in je pakket, of als bijlage in een email) plak deze op je pakket en lever hem vervolgens in. Controleer goed of de code die je gebruikt echt van DHL is, soms blijkt het van een ander vervoersbedrijf te zijn!
Soms wil je zelf iets versturen. Dan heb je ook een verzendcode nodig. Let goed op: deze kun je niet bij ons in de winkel kopen! Ga eerst naar de website van DHL en vul alle gegevens in. Betaal voor je verzending en print het etiket. Nu kun je je pakketje bij ons afgeven! Kies je voor printless? Neem dan behalve je pakket ook de QR code mee! In praktisch alle gevallen kun je via een email je zending volgen. DHL zorgt voor deze informatie.
De website van DHL is: https://www.dhlparcel.nl/nl/consument/pakket-versturen

- Afhalen
Was je niet thuis toen de koerier kwam? Of heb je ervoor gekozen om je pakket bij ons te laten afleveren? Dan kun je je zending bij ons ophalen. Hiervoor heb je een identiteitsbewijs nodig (paspoort, ID of rijbewijs). Soms heb je van de koerier een geel briefje in de bus gekregen. Op dit briefje staat waar en wanneer je pakket wordt afgeleverd. Het briefje is niet nodig om je pakket bij ons af te halen. Je pakket blijft zeven dagen bij ons liggen, daarna moeten we het retour sturen. Je kunt natuurlijk altijd een bericht sturen om verlenging te vragen!

- Verder van belang
De DHL koerier komt elke dag pakketten bij ons brengen. Over het algemeen gebeurt dit 's ochtends, maar niet altijd op gezette tijden. Je pakket kun je, op de aangegeven dag, vanaf 1 uur bij ons afhalen. Eerder op de dag is het mogelijk dat je zending nog niet bij ons is bezorgd.
'S middags komt de koerier alle zendingen ophalen. Dit gebeurt altijd na vier uur. Alles daarna ingeleverd,moet misschien wachten tot de volgende afhaaldag! De uitzondering op de regel is zaterdag. Op deze dag komt de koerier rond twaalf uur. Pakketten worden dan gelijk gebracht en gehaald.
Let op: op maandag zijn wij gesloten. Eventuele pakketten worden dan afgeleverd bij andere DHL punten in de buurt. Voor verzendingen kan dit gevolgen hebben; de eerstvolgende ophaaldag na zaterdag is bij ons namelijk dinsdag. 
WIl je een pakketje ophalen voor iemand anders? Zorg dan dat je het identiteitsbewijs van de betreffende persoon bij je hebt. Het is mogelijk dat we het pakket anders niet aan je mogen meegeven!
Wij hebben geen inzicht in de grote systemen van DHL. Ook hebben we geen invloed op bezorgingen of het werk van koeriers. Voor klachten en vragen willen we altijd ons best doen, maar in de meeste gevallen kunnen we ook niet veel veranderen, helaas.
 


Wij zijn ook een Homerr service point. Hoe werkt dat? Dat zullen we je uitleggen!

- Verzenden
Verzenden met Homerr werkt makkelijk, en snel. Als je Homerr als verzendoptie hebt gekozen bij je aankoop op een website, krijg je een QR-code toegestuurd. In deze code zitten alle verzendgegevens verpakt. Neem je pakketje en de QR-code mee naar ons, en wij maken je pakket gereed voor verzending. Meer dan je pakketje en de code heb je dus niet nodig! Zelfs geen adres op de verpakking (hoewel dat wel mag natuurlijk). De QR- code hoef je ook niet te printen, op je telefoon is voor ons voldoende. Je hoeft je niet te identificeren om te versturen.  De bevestigingen van verzending en track en trace regelt Homerr, en die zul je van hen ontvangen.

- Afhalen
Als je zending bij ons is afgeleverd krijg je een bericht en kun je komen afhalen. Hiervoor heb je niets anders nodig dan een identiteitsbewijs (paspoort, ID of rijbewijs.) Zo simpel is het!

- Verder van belang
Homerr is een milieubewust bedrijf. Om te zorgen dat het aantal autoritten beperkt blijft, organiseert Homerr de routes heel goed. Dit betekent in praktijk dat er twee keer per week een koerier komt om pakketten te halen en brengen. Op dinsdag t/m donderdag krijgen we nieuwe pakketjes binnen, en worden de volle postzakken opgehaald. Dat dit gevolgen heeft voor de snelheid van verzending spreekt voor zich. Doordat de ontvangende Homerr- punten ook met een efficient schema werken kan het zo maar zijn dat pakketjes minstens een week onderweg zijn. Helemaal niet erg vinden wij, want hoe milieubewuster hoe beter! 
Ook bij Homerr kun je best een pakket afhalen voor iemand anders, neem dan wel het identiteitsbewijs van die ander mee! Ook bij Homerr kunnen wij geen verdere invloed uitoefenen op het verzendingsproces. Met klachten en vragen zullen we je altijd proberen te helpen, maar vaak moeten we je toch doorverwijzen naar het Homerr hoofdkantoor.

 

© 2019 - 2022 Sfinxspellen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel